Tag: 上海后花园JOO

EGL1916 / Alvaro Moragrega arquitecto

first_img “COPY” “COPY” CopyAbout this officeAlvaro Moragrega arquitectoOfficeFollowProductsSteelConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingGuadalajaraHousingResidentialMexicoPublished on December 08, 2014Cite: “EGL1916 / Alvaro Moragrega arquitecto” 08 Dec 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/575328/egl1916-alvaro-moragrega-arquitecto-daniela-cruz Clipboard EGL1916 / Alvaro Moragrega arquitecto CopyHousing•Guadalajara, Mexico 2014 Photographs Projects Architects: Alvaro Moragrega arquitecto Area Area of this architecture project Save this picture!© Jaime Navarro+ 32 Share Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/575328/egl1916-alvaro-moragrega-arquitecto-daniela-cruz Clipboard Area:  1320 m² Area:  1320 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily 2014 Mexico EGL1916 / Alvaro Moragrega arquitectoSave this projectSaveEGL1916 / Alvaro Moragrega arquitecto Year:  Housing photographs:  Jaime NavarroPhotographs:  Jaime Navarro Project Manager:Carlos Ruiz PalominoCollaborator:Roberto SolteroStructural Design:Juan Jesús AguirreConstructor:GCXFinishes:AlicaElectric:IncoesaHydraulics:MMH HidrosanitariaCity:GuadalajaraCountry:MexicoMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Jaime NavarroRecommended ProductsWindowsStudcoSteel Window Reveal – EzyRevealWoodEGGERWood-based materials in EGGER HeadquartersWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsText description provided by the architects. At the heart of the Colonia Americana a 5 story project is designed inspired by the industrial buildings of the inter-war period. The main façade has an orthodox abstract rhythm of void and filled spaces that do not follow any structural order. The voids themselves have a second protective lattice with falling crosses evocative of similar lattices often used in the area by the Escuela Tapatía.Save this picture!© Jaime NavarroIn the interior a private courtyard organizes the building’s connecting parts, this space, protected by high walls contains a waiting area and is shaded by a preexisting large tree. A concrete tower has the elevator and the stair ramps complete the composition of the north elevation running along the full corridors length generating different rest areas that function as lookout points.Save this picture!Ground Floor PlanThe apartments are modular and, at their simplest form, begin from a 60 square meter studio. The units can be mixed up either horizontal or vertically. The building’s structure is designed to allow the elimination of walls and parts of the flat slabs allowing great lofts and double hight duplexes.Save this picture!© Jaime NavarroThe buildings structure is made up of concrete walls with brick formwork that result in the ‘clad’ for both interior and exterior walls. On the inside the apartments are organized with a minimum of glass partitions that create a stark contrast with the walls and floated pine flooring. Wood tables with marble tops make up the improvised kitchens. The bathrooms, behind the glass partitions, are solved with simple elements such as the triple shower heads with exposed copper and brass plumbing.Save this picture!© Jaime NavarroOn the top floor the penthouse is set apart by the recessed façades generating a corridor around it protected by the overhang of the concrete roof breaking apart the façade’s final level. This particular unit with full north and south glass fronts is organized by a single centered module with the bathrooms, kitchen and laundry.Save this picture!© Jaime NavarroProject gallerySee allShow lessColumbus Metropolitan Library / NBBJSelected ProjectsABDM and RAU Win Competition to Design College Campus in KortrijkArchitecture NewsProject locationAddress:Guadalajara, JAL, MexicoLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Sharelast_img read more